Kursledarutbildning
BOOTCAMP

FoxFusion har under flera år arrangerat och hållit ett stort antal danskurser och danevent i modern fox, kizomba och tango för 1000-tals nöjda deltagare och är idag en av Sveriges mest populära och efterfrågade kursledare.

På denna kursledarutbildning kommer du som deltagare få svar på bland annat frågorna: Hur lyckas du att hålla en danskurs i med nöjda deltagare på grund-, fortsättning- och avancerad nivå? Hur planerar du kursen och enskilda lektioner? Hur skapar du struktur och får allt att fungera på bästa sätt? Hur ger du förar- och följarrollen lika mycket tid och utbildning samt vad är viktigt att tänka på gällande rollen som kursledare? Vad ska du tänka på för att skapa den bästa upplevelsen av kursen eller eventet?

Under kursen får du ta del av våra kunskaper, erfarenheter, manualer och våra tankar om ett lyckat kursupplägg!

Kursinnehåll

Att leda en grupp

För att leda en dansgrupp effektivt krävs tydlig kommunikation, inkluderande miljö, anpassat tillvägagångssätt, förberedelse, positiv förstärkning, flexibilitet, passion och säkerhet.

Kursupplägg

Du får tips på hur du kan lägga upp din helgkurs eller veckokurs från början till slut. Vi går igenom våra bästa knep för att få nöjda deltagare.

Rollen som kursledare

Du får värdefull kunskap om vad kursdeltagare uppskattar och önskar hos en kursledare samt får tips på hur du kan skapa en trygghet hos dig själv i rollen som kursledare.

Nöjda deltagare

Vi delar med oss av vår erfarenhet kring vad deltagare vill ha när de går kurs för att även du ska få nöjda deltagare på dina kurser. Till vår grund för detta ligger feedback från tusentals nöjda kursdeltagare.

Praktiska tillämpningar

Deltagare lär sig på olika sätt med flera sinnen. Du kommer att få öva på att planera och genomföra olika moment och få värdefulla tips på hur du lägger upp olika övningar.

Arrangera kurs och event

Det är mycket att tänka på vid arrangerande av lyckade kurser och event, allt från anmälan och mat till övningsdans/socialdans. Du får våra framgångsfaktorer.

Teknik och utrustning

En del av att vara kursledare är att hantera teknik och utrustning på ett professionellt sätt. Hur används ett headset? Vilken utrustning behövs? Här ger vi tips på utrustning som kan vara bra att ha och på hur du använder den.

Pedagogik

För att genomföra en pedagogiskt effektiv danskurs bör kursledaren skapa en tydlig struktur och röd tråd genom kursen, anpassa undervisningen efter deltagarnas nivåer och inlärningsstilar, främja aktivt deltagande, ge kontinuerlig feedback och skapa en positiv och stödjande miljö.

Utvärdering

Vi berättar om vikten av att systematiskt genomföra utvärderingar av våra kurser för att kunna utvecklas som instruktörer. Ni får även våra bästa tips för hur ni kan genomföra utvärdering.

Examination

Vi kommer att testa och bedöma dina kunskaper, färdigheter och förmåga att leda dansklasser på ett effektivt och professionellt sätt.
info@foxfusion.se | 019-769 01 80

Bakom varumärket FoxFusion står företagen Framtidsskeppet AB och Kimberly Consulting AB
som båda har F-skattebevis och är registrerade för moms.

Vi gör rätt för oss och har musiklicens hos STIM och musikavtal med SAMI.